FOTOPRACTICA

FOTO-PRACTICA

Ediţia a IX-a

Concurs de fotografie pentru studenți

Asociația Studenților Geografi dă startul celei de-a IX-a ediții a concursului de fotografie pentru studenți : FOTO-PRACTICA. Anul acesta am introdus o noua secțiune pe langă cele deja existente – fotografie „instantaneu„ , științifică și artistică – și anume, SECȚIUNEA VIDEO.

Durata de realizare a proiectului este de 30 zile:

9 – 28 mai – înscrierea fotografiilor

30 mai – 3 iunie – preselecţia şi jurizarea fotografiilor înscrise în concurs

6 – 11 iunie – expoziţia va fi amplasată în interiorul Facultăţii de Geografie a Universităţii din Bucureşti

6 iunie – anunţarea rezultatelor şi premierea câştigătorilor.

Sectiunea foto:

Fotografiile trebuie sa fie imprimate pe hartie foto lucioasa sau mata, nelipite pe carton, fără montaje şi schelete, apoi vor fi sigilate într-un singur plic de autor, care va conţine pe lângă acestea şi : formularul de înscriere, o anexă cu o scurtă descriere a locului unde a fost realizată fotografia , data la care fotografia a fost facută şi tehnica fotografică utilizată.

Fiecare autor poate înscrie câte o fotografie pentru fiecare secţiune ( alb-negru şi/sau color ) cu dimensiunea de 20×30 cm.

Sectiunea video:

Fiecare concurent are dreptul sa inscrie maximum 1 material video pe durata intregului concurs.

Recomandare: Durata minima a materialului video este de 2 minute (2’) iar durata maxima de 2 minute si 30 secunde (20’30’’).

Materialele video vor fi aduse pe suport magnetic sau vor fi trimise pe adresa: fotopractica9@gmail.com si vor avea obligatoriu un generic ce va contine : numele autorului, descrierea evenimentului surprins, precum si data filmarii.

Sunt recomandate urmatoarele formate video:Windows Media Video (.WMV), 3GP (pentru telefoane mobile), AVI (pentru Windows), MOV (pentru Mac), MP4 (pentru ipod/psp), MPEG, FLV (Adobe Flash), MKV (h.264).

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea unui material la concurs pe motiv de neconcordanta cu tema concursului, nerespectare a conditiilor tehnice descrise in paragrafele de mai sus, lipsa textelor explicative (locatie, data).

Lucrarile inscrise in concurs sunt apreciate dupa criteriile:

• incadrarea in tema

• creativitate

• originalitate

Regulamentul concursului se află aici. De asemenea vă asteptam cu întrebări sau nelămuriri la sediul nostru – sala 21 B , demisol , Facultatea de Geografie – în fiecare zi în intervalul orar 1200-1600 .

Formularul de inscriere a materialelor fotografice si video poate fi descarcat de aici.

Echipa ASG vă ureaza mult succes !


One Response to “FOTOPRACTICA”

  1. 1. Florin Gircoveanu Says:

    Bună ziua!

    Premierea concursului Fotopractica editia a IX- a va avea loc miercuri, 08.06.2011,ora 12:00, în sala I.Conea. Data iniţială a fost amânată deoarece înscrierile s-au prelungit cu câteva zile.
    Mult succes!

    Echipa ASG

Aceasta pagina-ti ofera sansa de a [ne] intreba/comenta.

Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu.