Cum circul?

Cum circuli?

Nu esti copil de bani gata si bani sa-ti faci un credit pentru o masina second hand nu ai inca. Daca vrei sa te deplasezi ieftin, poti sa mergi cu RATB-ul sau cu metroul. Pana primesti legitimatia de student, poti cere de la secretariatul facultatii o adeverinta care sa ateste faptul ca esti student si astfel iti poti face abonamente cu 50% reducere. Abonamentele RATB se deconteaza, de obicei la 2-3 luni.

Studentii isi pot face abonamente la pret redus pentru metrou doar la casele speciale din statiile: Piaţa Romană, Universităţii, Eroilor (functioneaza si pe perioada vacantelor scolare), Politehnica, Gara de Nord 1, Piaţa Unirii 1 (functioneaza si pe perioada vacantelor scolare), Piaţa Unirii 2 (functioneaza si pe perioada vacantelor scolare), Grozavesti.

Daca esti in gara si ai bagaje multe, pe care nu le poti cara prin autobuz/tramvai/metrou, poti lua, bineinteles un taxi. E preferabil sa faci comanda telefonica de taxi, pentru ca multi dintre taximetristii care stau la Gara de Nord, au obiceiul de a fixa un tarif mult mai mare decat cel normal.

Taximetristii “normali” (insemnand cei care percep tarife normale) sunt in spatele garii dupa coloane sau la iesirea cu gura de metrou (calea grivitei)